Wednesday, 17 August 2011

Dragon car wash

Salam ,hai awak2 sekalian sihat ke tak?hari nie saya nk ckp yang korang mesti kn tawu jalan mohd akil kn.ha kat situ ad kedai basuh kereta his name dragon car wash.kalau nk basuh kereta tu dlm spoluh hinggit, klu moto lima winggit tapi kalu korang ad mmber card ayah kucing korang dapat free haha.to je yang saya nak cakap ^_^

Sunday, 14 August 2011

picture in giat








yang jauh usah dikenang-kenang

cerita di giat mara :)

hai assalamualaikum ,
hari ini aq nk cerita tentang pengalaman belajar di giat mara batu pahat johor.
cerita bermula dimana aq mula menghadiri temuduga giat mara pd awal tahun 2010.pd mulanya aq menyatakan hasrat untuk mengambil kos pendawaian elektrik sbb member aq daha dgn madi amk kos to namun atas faktor2 kesihatan dn atas nasihat puan yang menemuduga aq,aq terpaksa menukar kos.aq disuruh memilih kos ap yg aq ingin selain kos pel.kos kt giat stu cme ad 3 kos je tsk,aircond &elektrik .elektrik da xboleh trpaksa lh aq pilih tsk.mse to aq pikir gak klu amk kos aircond pn kna panjat2 ad habuk lagi kna plax aq ad asma humm sakit aq.lps da pilih kos tsk cikgu to ckp plax yg kos to da pnuh,huhuhuh punah harapan aq tnguu ag 6bulan da lh duk kt uma bosan member2 smu keje ad belajar bosan gle lh beb.
stelah skian lame menunggu akhirnya masuk juga aq kt sne pd bulan julai .dsne lh aq belajar macam-macam  yang baik ataupn yang buruk.time mula2 aq masuk da lh aq sakit hari2 demam mmg tak jadi apa tp nk wat cm ner kn redha jelah.lps to kita owg pn belajar lh wat buku nota dgn cik shamil guru kelas aq.mula2 to hari2 belajar tulisnota dr pg smpi petang pehh pnat gak lh tp ble da lme2 kurang juga nk tulis2 dgn belajar nie .lps to aq dgn kwan aq belajar plax pratikal buka komputer dgn cikgu kita owg satu lagi namenya cik nizam.dye ngajar  bab2 komponen2 komputer pasang2 komputer tp ap bnda yg dye ajar aq langsung xmsk.yelah da lh dye ngjar kejap ad kejap tak smpi semangt aq hilang nk belajar hurm lantak ah situ.nk jd kn crita cikgu pn kadang 2 msk kdang2 tak apa nk jd dgn kita owg !!!! urmm cite nya ialah kita owg enjoy.best gile enjoy maen fb,bergurau senda,tido,pg melwat kawan kos laen klu yg ade awek pg berdatng jap kt belakang, kdang2 klu da advanture sangat  kita owg karaoke kt square one keluar, nasib ah kantoi ke x.klu kantoi alamt ke blik pengurus lh jwb dye.humm best gle lh belajar kt sne :)bnyak kenangan beb.pagi kena dtg awal sblum kol 7.50
klu lambat ha to keje cik ajis cikgu aircond ha mmg dye dnda suh lari dr giat pusing pejabatr sprm patah balik giat.da msk kita owg brhimpun kt dlm giat bca doa, tazkirah sikit dr guru yg brtugas nyanyi lagu 1malaysia da habis brhimpun kita owg ad keje lg.keje nya membersih kn giat.smu bdk2 sne tak terkecuali smu msti ad keje ikut rumah nombor berapa.mcm aq rumah nombor empat sme dgn member aq daha dgn madi.kita owg mmg rajin,rajin ???yeke .kita owg rajin ,rajin kna kejar dgn cikgu sbb xbuat keje hehehe.lps abis bunyi siren kita owg msk kelas belajar.bdk2 giat rehat kol 10setengah.rehat setgah jam.klu nk bli mkanan ad jual kt belakang kt depan surau tak pn kt sblah giat kantin skola high school tp aq biasa mkn dkt warung lempeng. yg sedap mkn kt sne selain lempeng nasi putih dgn lauk2.yg biasa aq mkn nasi ltk ikan keli puhhh sedap air milo.lps abis mkn blik kt giat dan tnguu rehat tengah hari dn lps to kol5setengah balik. aq pn balik ke rumah .itu rutin hari2 yg aq kna hadapi ketika menuntut disane.apa2 pn thanks pd kwan2 sye yg bnyak menolong sy mse sye sush atau senang di giat mara :)    I will always miss you all .sekian
   TSK sesi2/2010

                                                               

Tuesday, 9 August 2011

aksesori stylo remaja lelaki




           

Sunday, 7 August 2011

drama korea best :)

drama korea best??ad ap dgn drama korea .
adakah di sebab kn jalan citenya yg menarik menusuk kalbu atau pn pelakon2 korea yg trlampau cantek atau cute.klu aq ialah first pelakon dye tgk ah laki & pompuan peh dye pnye kulit da lh licin putih,cute plak to sjuk mate memandang.kdua msti lh jln cite dye menarik lg2 bab romantik peh mmg cair beb trsnyum trsipu bg yg mlu tp klu da sedih hurm mmg sedih btul nie klu yg tgk jenis owg dlm hati ad tmn  urm habis mmg segayung ah air mate kn haha dudk tepi tmbok nangis sorang2.ap pn drama korea yg aq suka cite full house dgn princess hours mmg best pd aq .klu korang nk tgk drama korean on9 pnye korang buka http://www.maaduu.com/ bnyak drama kt situ  tingal pilih je .

berbuka puasa dluar (^_^)

salam, 
terlebih dahulu, blum trlambt lg sye ingin mngucapkn slamat berpose kpd smu muslimin &muslimat smoga apa yg kita lakukn ketika bulan pose ini dberkati oleh allah.ni nk crita ckit psl brbuka pose kt luar.ketika aq sdg leka brmain game tbe2 mak aq memangil nazmi' nazmi "
"ha ad ap ma ,cpt siap kita smu nk pg brbuka kt luar.ea jwb aq .kt ner??
bise lh kt asam manis.aduh (mengeluh)ma xde tmpt laen ke
bowing ah asyik sne je " bkn mama lh nenek yg nk kt sne.
ea jwb aq yg xjd nk mrh haha.ok lh jwb aq yg sdg skit tekak nie.
ap pn restoran nier pd aq kire yg trbaek gak ah kt BP psl smu bnda dye ad kn.lauk dye pn bnyak,tmpt pn
selesa.parking kete pn bnyk.tp ad owg ckp tmpt nier mhal.tp pd aq biase2 je klu beza dgn kdai laen pn bpe posen je lh kn

aktiviti brsame kwan2

inilah hidup sye hua hua hua .

summit parade boring


time2 bosan pg merempit jap .
crow zero??hahaha
pantai minyak beku .
Danga bay ,
Auto show summit

zaman dulu-dulu

hui hui hui post kali nie cite time mse aq muda-muda dlu.muda knon cm da tua sngat je.poyo tol mamat nie.
hohoho klu tgk muke haha langsung xmatang(skg pn xmatang ag ap)haha ni kiranya memories gak lh nier ea.
apa pn the past will not return mase akn pergi dan pergi tanpa menunggu kita.untuk itu kita mesti lh mngunakn
mse kita dgn sebaiknya don't membazir bak kata owg jepun mse itu duit tp owg malaysia ckp mse itu emas
tp aq tgk owg malaysia ner reti jge mse(aq pn sme)smu janji melayu,ckp jumpa kol 3 `kol 3suku 3stgh bru cmpi hish2 untuk itu aq bg nasihat jge lh mse korang sme mcm mane korang jge awek@pakwe korang.sekian sje tazkirah dr sye renung2 kn.


Keluarga yang saya cintai

dari kiri :Mama saya ,saya(nazmi),liyana(nana) dan adik bongu farah(adik)

Saya Nazmi

nama saya muhammad nazmi bin jawami .dilahirkan di hospital batupahat pada 23september 1990 jam berapa to nk kna tanye dgn mak sye .sye menetap di batu pahat johor .sye anak sulung dr 3 owg adik beradik .abah sudh kembali ke rahmatullah dan sye hnye ad mak dan 2adk pompuan .hobi sye jln2 .mkn kegemaran sye ap ekk??entah ah eekk nasi ayam kot  huhuhu.pendidikan awal sye ialah di skola tadika di st.henry batu pahat kemudian di sk.montfort dan smk dato bentara luar dn kemudian melanjutkn pelajaran  di pusat giatmara batupahat dn mungkin akn melanjutkn pelajaran utk ke tahap ag tinggi .sekian to sje yg dpt dikongsikn 

Selamat datang ke dunia blog nazmi.

hai smu saye nazmi sye bru buat blog.blog nie (mycousin)yaya yg wat kn nie link dye/http://tearacumel.blogspot.com/