Wednesday, 7 March 2012

LAGU BAJU ??






Soalan - Mana lu mari?
Jawab - Kita rumah matahari naik punya mari
Soalan - Lu asal mana?
Jawab - Kita asal Bentong
Soalan - Siapa suruh lu mari?
Jawab - Ibu sama bapak
Soalan - Lu balik mana?
Jawab - Kita balik belakang...


Tuesday, 6 March 2012

saya rindu rambut saya

hai kwan2,hari niey saya nk cerita yang saya rinduu at my hair .nak tawu nape saye rindu rambut saya? sbb nye saye simpan rambut sye dkat 1 tahun tauu .hari2 mak saya suh ptong   rambut tau tp saya buat tak pham je,saya nak je cakap rambut kita ke rambut mama,hahaha tak baik kn klu ckp mcm to derhaka you know,anything that we're doing us must do good to parents ok . da lh mlz nk banyak cakap, lagi satu saya nk pesan  kalau nk rambut panjang jangan sampai berkutu jaga rambut ok shampoo sentiasa.

 "handsome kn saya"

Ha niey lg handsome time2 last rambut panjang
ingatkan aku nak letak gambar dari mula-mula aku bela rambut dari bulan satu sampai bulan 13 belas.???
ada pula bulan 13 belas kan hehehe bulan 1/2011 sampai bulan 1/2012 sekali aku tengah copy paste nk buat folder baru nak buang pic-pic yang tak masyuk boleh pula terdelete kan semua folder gambar  kan pergh binawe betul selamat aku ada save sikit gambar kat dalam thumbdrive. kalau tak macam bodoh je kn selama aku amik gambar cam baik tak payah ambik.memang macam aku nak lempar je kn komputer aku tapi nak buat macam mana benda da jadi kena terima je la.
URMMM ..
tak baik marah-marah nazmi sabar itu separuh daripada iman
 (aceh nk bermuzakarah pulak huhu)

Monday, 5 March 2012

statement pertama 2012

assalamualaikum,how are u??fine thank you,ohh im not very healthy.i'm sick urm hurm.mls nk cerita banyak2 ap2 pn inilah first statement yg aku writing kt blog aq nie yg da bpe lama da aku tak update blog nie .sbnarnya aq tak twu nk tulis ap pn psl tak ad cite yg mnarik.lg pun aq pn bknnye bdk hot2. followers pn cme stu je itu pn sdre aq.ha to gasak ah ekk sbb aq pn tak penah bg twu mmbr aq yg laen aq ad blog pn.ap2 nie yg aq nk crita skg sjk umo smkin mningkat ni bnyk btul kbosanan yg melampau-lampau smpi kdg2 rse cm nk bogel2je kt uma sbb bosan gle babeng pnye tahap keseratus bpe tah kebosanan dye,pg jalan2 sne sni bosan da, stu batu pahat sbut je kt ner tasik -y ke squre one ke summit ke bp mall humm smu to jemu dan muak aq nk pg. da lh pejabt mak aq kt dpan dataran ari2 lh pg bndr.klu bab mkan-makn urm pg kedai mkn pn sme jemu gak jgn ckp gak da smu tmpat aq pegi.tak cye tnye ah mak aq sbb kita owg family dlu tak reti nk mkn kt uma dr aq kecik smpi aq sekolah menengah .bkn owg kaya cme mak aq mls nk masak.klu msk air to mak aq buat lh abs nk minum air ap kn.peh tak baek kn ngumpat mak sndri kna panah petir kng aq nie.selish 44 malaikat.nk buat jahat tuhan da bg ptunjuk nk jd mat rempit to 5 thn yg lepas da jd, nk jd ap tah aq nie keje x,blaja x smu nie sbb pnyakit yg tak logik nie lh.tak baek plax ekk aq ckp cm to.ap dah ckp cm takde agama .kita sbgai owg islam patut cye dgn qado dan qadar.ad sbb nape jd cm to kn ad hikmah nye.kita kna sabar dn brtawakal mnghadapi ujian yg dbrikan.tp sbnrnya ujian yg kita hadapi dalam hidup nie ia brtujuan mndekatkn diri kpd yg maha kuasa.dgn ini  kita akan sdr betapa lemah nya kita sbgai manusia maka kita akan mnjd lebih matang .anything anywhere any problem we have to remember the ALLAH S.W.T a place to complain.sekian sje tazkirah dr sye assalamualaikumwarahmatuallahiwabarakatu :)) renung2 selamat beramal,hahaha 
saya suka merepek dengan menyanyah :))