Wednesday, 25 July 2012

maaf kan saya eqien

eqien awek ku ,, maaf kn daku kerana telah mnyakiti hati mu ,, walupn ku tahu kamu amat mnyayangi ku ,, tetapi di hati ku tetap mngatakn ,, yg kamu suatu hari nanti kmu akn mngecewakn ku ,, banyak kenangan telah kita lalui ,, banyak dugaan yg kita tempuhi ,, tp ap kn daya ,, keluarga kita tidak merestui hubungan kita ,, takdir mngatakn kita mungkin tak akan brsama nanti ,, mgkin satu hari nanti kita jika kita brtemu ,, mungkin engkau bukan miliku lg ,, engkau pasti bahagia brsama si dia ,, wlupun aku trpaska mnangung derita untuk melupakan mu seumur hidupku ,, kerana aku begitu setia kpd mu ,, sbb pegangan hidup ku hanya sekali ,, hidup skali ,, mati sekali ,, bercinta pun hanya sekali ,, 


Monday, 23 July 2012

TERIMA KASIH EQIEN

TERIMA KASIH EQIEN,,TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT,,TERIMA KASIH BERBANYAK-BANYAK SEBAB AWAK TELAH SUDI MENJADI AWEK SAYA,,TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT SEBAB AWAK SENTIASA MELUANGKAN MASA DENGAN SAYA,, TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT KERNA AWAK TELAH MNGAJAR SAYA ERTI CINTA YANG CUKUP MEMAHITKAN INI,,TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT SEBAB TELAH MEMBUATKAN SAYA DA TAK ADA PERASAAN LAGI,, DAN TRIMA KASIH SANGAT2 KERANA AWAK  TELAH MYAKITI HATI SAYA,,TERIMA KASIH EQIEN TRIMA KASIH,,


Saturday, 21 July 2012

SEMOGA CINTA KITA KEKAL ABADI






"Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya"




Friday, 20 July 2012

TUHAN TOLONG JAGAKAN EQIEN




JIKA ITU TAKDIRNYA

“eqien, eqien… nazmi rindu eqien…”,nazmi sayang eqien …” saya menangis ketika ini ,.sungguh saya  menyesal sekarang sebab first2 saya berjumpa dengan awak eqien,saya tak menhargai awak,saya wat endah tak endah kat awak,awak jadi awek saya pun saya layan biasa2 je, maafkan saya eqien,maafkan saya.,tangisan air mata mula membasahi pipiku,,eqien sesungguh nya saya ingin menyatakan perasaan cinta dan kasih sayang saya hanya untuk awak saja sayang,, hanya untuk awak saja ,,tidak ada selain dihati saya cuma ada awak saja,, awak lah kehidupan  saya eqien walaupun banyak rintangan dan dugaan ketika bercinta dengan awak,,tetapi saya tak kisah,, sebab awak kekasih saya,, dan saya sangat sayangkan awak,, jadi saya rela menghadapi semua itu bersama awak,,awak nak tahu awakkan first love saya kn,, jadi saya memang sangat cintakan awak eqien,, saya sangat sayangkan ,, awak tahu,, tetapi saya tak tahu eqien sama ada awak mencintai saya atau pun tak,, saya tak tahu adakah awak sayangkan saya ke tak ,,saya pun tak tahu sama ada awak sekarang sedang mempermainkan hati saya atau tak,,saya pun tak tahu sema ada awak jujur atau curang dengan saya ,saya tak tahu,,cuma saya nak cakap ,, awak tolong jangan mempermainkan perasaan saya k,, tolong lah jangan lah mainkan hati saya sebab saya dah betul2 mencintai awak,,awak tolong jangan curang dengan saya,,boleh tak,, saya sungguh risau sekarang sebab time saya tulis ni saya bercakap mengunakan hati saya dan saya dapat merasakan yang awak tak jujur dengan saya eqien,, jujur saya cakap ,, saya rasa awak  curang dengan saya dan awak akan tinggalkan saya eqien,, maaf jika saya berkata sedemikian sebab hati saya tak pernah menipu tau,, jika saya nak tahu sesuatu saya akan berkata pada diri dan hati saya,, dan hati saya mengatakan yang suatu hari nanti awak akan meninggalkan saya eqien bukannya saya,, awak yang  akan meninggalkan saya ,,saya tahu kehidupan awak pada masa lalu sungguh menyedihkan tetapi saya tak kisah,, sebab saya boleh menerima zaman silam awak,, saya akan cuba menerima kesilapan awak yang lalu walaupun hati saya cukup terseksa ,,tapi tak per saya kan belajar menerimanya okey,,eqien  saya harap saya dapat kekal dengan awak selamanya dan saya harap jika suatu hari nanti tuhan mengatakan yang kita tiada jodoh ,, saya harap saya dan awak akan terima ketentuan itu,, walaupun saya dapat merasakan yang saya mungkin tak dapat menerima jika awak tak ada dalam kehidupan saya,,saya mungkin akan merana dan mungkin tak akan bercinta lagi sebab semua kasih sayang saya telah diberikan kesemuanya kepada awak eqien,,saya harap cinta kita kekal abadi forever and ever ,, 




Ampunkan dosa2 kami ya Allah

ya allah ya tuhan ku kau ampuni lah dosa ku pada pagi ini ya allah ,kau ampunkan lah dosa2 ku yang telah aku lakukan dahulu dan sekarang,dan kau ampunkan juga dosa2 keluargaku,kawan2ku,dan teman wanitaku ya allah,kau ampunilah dosa kami,sesungguhnya pada mu sahaja kami berserah...Amin.

HATI SAYA SUDAH PUNAH

jam dinding sudah menunjukan 7 pagi ,, entah kenapa lah di pagi  hari permulaan puasa ini  saya berasa sangat-sangat sedih dan syahdu,saya pun tak tahu kenapa,, mungkin saya berasa kesal dengan dosa-dosaku agaknya,ya alllah ya tuhan ku kau ampunilah segala dosa-dosa ku,sesungguhnya aku terdiri dari kalangan orang-orang yang zalim.pada hari sabtu yang cerah dan hari yang mulia sempena awal ramadhan ini dengan hati yang ikhlas saya nak meluahkan hati tentang kisah saya pada masa ini yang saya rasa amat menyedihkan pada diri saya,saya sekarang betul2 dalam kesedihan yang amat teramat, sebab cinta yang saya impikan tidak seperti apa yang saya bayangkan dan cinta saya sekarang tidak mendapat restu keluarga saya hanya kerna awek saya bermasalah,disaat saya menulis di blog ini dengan pemikiran waras dengan hati yang punah saya menyatakan inilah pengalaman yang saya tak pernah-pernah saya terfikir untuk melaluinya dan tak pernah-pernah saya bayangkan yang saya akan menhadapinya pelbagai masalahm,inilah first time benda ini terjadi dalam hidup saya yang saya tak tahu nak pilih cinta atau keluarga,tapi disudut hati kecil saya saya tetap mengutamakan keluarga saya dahulu dan baru lah tentang perasaan cinta ,saya tak tahu hendak cakap bagaimana,ini semua disebabkan mulut kawan awek saya yang bercerita bukan2 ,saya sangat cinta kan kekasih saya,dan saya tak akan tingaalkan dia sayang saya tidak boleh diungkapkan dengan kata2,memang saya cintakan kekasih saya sedalam-dalam nya sampai suatu saat saya pun tak tahu kenapa kenapa saya begitu mencintai dia bukan kerna dia cantik bukan kerna dia lawa bukan kerna dia boleh dipakai tetapi saya pandang pada hati dia,dan mungkin juga saya pernah berjanji kot pada diri saya dahulu yang sesiapa yang menjadi first love saya saya akan mencintai dia gila vavi,itu memang janji saya dan pegangan saya dari saya form 1, seriuz saya cakap saya tak pernah bercinta sebelum ini,sebab dulu saya amat merendah diri dan saya memang tak ada keyakinan diri bab rasa diri tak handsome.pernah juga dulu time-time sekolah pernah juga ada perempuan ngurat saya tetapi masa tu saya seorang pemalu,pemalu tersangat-sangat sampai bercakap dengan perempuan tak tengok mata perempuan tau,memang pemalu tahap gaban.hehe3 tapi itu dulu sekarang saya dah tak pemalu sangat,sebab saya semakin matang dan dewasa jadi tak yah nak jadi pemalu2,haha nyanyah plak saya write ni. urmm walaupun hidup saya sekarang kan bagaikan berada di dalam kapal yang tinggal tunggu masa untuk karam sahaja, tetapi saya nak mengatakan yang saya sayang family saya dan awek saya,eqien tolong jangan tinggal kn saya ea jika awak ada baca apa yang saya tulis ni sebab saya nak meluahkan apa yang berada dalam hati saya,saya sekarang betul2 bingung dan dalam kesusahan  dan mungkin ini pembalasan orang yang melakukan dosa kot,ya allah ampunilah dosaku ya allah, ampunilah dosaku.saya harap apa yang saya tulis ini dapat melegakan hati saya<3 saya sayang awak<3

PUASA

assalamulaikum,hai kawan2,korang apa khbar??korang sihat tak??saya disini agak kurang sihat.umm hari ini kan hari permulaan puasa pada tahun 2012 kan,, jadi  saya nak ucapkan selamat berpuasa pada seluruh keluarga saya dan teman-teman saya,,umm ap nak cakap ekk ,, soryy sebab saya da lama tak update blog jadi saya sudah menjadi kaku ,hahaha, okeylah kawan2 itu jelah saya nak ucapkan  ,,, SELAMAT BERPUASA,, PUASA PENUH TAU JANGAN TAK PUASA HAHAHA :)